Wie is MeDea

MeDea Advies is opgericht door Pia van Vulpen en is in die zin een 'eenmansbedrijf'. Sinds 2005 lever ik als ZP'er (zelfstandig professional) advies op HRD gebied. 
Of ik nu een functie vervul op interim basis of als consultant aan een opdracht bezig ben, altijd ben ik werkelijk betrokken bij de organisatie. Uit nieuwsgierigheid, maar zeker ook vanuit de opvatting dat grondige kennis van de organisatie en de cultuur noodzakelijk zijn om met passende interventies te komen. Over de doelstellingen van de organisatie zal het gesprek niet gaan, zij zijn leidend; de weg er naar toe zal stevig bediscussieerd worden om zo tot 'de beste weg' te komen.
Voor mij is het hebben van passie voor de organisaties én hun diensten en producten een vanzelfsprekendheid. Alleen op deze wijze kan ik maatwerkoplossingen ontwikkelen en uitvoeren.
Mijn stijl kenmerkt zich door een betrokken en directe benadering van vragen en problemen, steeds met compassie en humor, maar de kritische feedback niet schuwend. Met indringende en soms lastige vragen wil ik een denkrichting meegeven aan mijn opdrachtgevers.

Van huis uit ben ik klinisch- en orthopedagoog, gespecialiseerd in diagnostiek. Ik heb een testbevoegdheid en bezit tevens licenties van enkele persoonlijkheidsinstrumenten: Life Orientations (Lifo) en Occupational Personality Questionnaire (OPQ).

Door mijn brede kennis van en ervaring met HR binnen vele (internationale) organisaties, ben ik goed in staat om de doelstellingen van uw organisatie te vertalen in effectieve HR-programma's.